zaterdag 12 maart 2016

2e ronde: veel strijd en weinig remises

Groep A
Willy Hendriks tegen Erik van den Dikkenberg (l)


In de kleine A-groep begonnen zes spelers met een winstpartij op zak aan de tweede ronde. En er werd met het mes op tafel gespeeld, want de groep ongeslagen werd gehalveerd. Remises zijn niet aan de orde. Willy Hendriks bleef Erik van den Dikkenberg de baas. Stefan Bekker maakte geen fout tegen Peter Boel en Jermo Kooijmans versloeg Gerben Hendriks. Voor Otto Wilgenhof lijkt  de kans op een mooie klassering al verkeken. Tegen Thomas Beerdsen liep hij zijn tweede nul op.

Groep B
Veel strijd aan de topborden van groep B












Vier ASV-ers begonnen in de grootste groep van het toernooi met winst. Daarvan bleven alleen Nico Schoenmakers en Tony Hogerhorst opnieuw overeind. Nico lijkt vandaag als doel te hebben zoveel mogelijk ASV-ers te verslaan. Ditmaal klopte hij Albert Marks. Tony wees Eric de Visser van De Elster Toren terug. Steven Braun zit voorlopig even in de achtervolgende groep. Jan Delhaye hield de Apeldoornse ASV-er op remise.

Groep C
Wisse Witmans (r) dwingt Ko Kooman op de knieƫn












Ook groep C telt maar weinig deelnemers. Met acht winnaars is de eerste kopgroep gevormd. Wisse Witmans was de eerste van die acht spelers die zijn score op twee punten bracht. Zijn teamcaptain Ko Kooman kon niet op veel mededogen rekenen. Wisse is nu een van de vier koplopers. Ilan van der Zand scoorde zijn tweede punt tegen Peter Hamers. Tom Smit was de meerdere over Nedzat Sulejmani en Jelle Bottema versloeg Frans Veerman. Een matige ronde dus voor de ASV-ers.