zaterdag 12 maart 2016

3e ronde: Stefan Bekker slaat zijn slag

Groep A
Vroeg in het toernooi het eerste topduel













In de derde ronde stond het eerste topduel gepland. Titelverdediger Stefan Bekker bestreed met de zwarte stukken tweevoudig winnaar Willy Hendriks. In een spannend duel toonde de Wageningenspeler zich slagvaardiger. In een spannend slot overschreed Willy Hendriks de tijd. Jermo Kooijmans kon zijn teamgenoot niet bijhouden. Thomas Beerdsen snoepte hem een half punt af. Opmerkelijk genoeg zijn Anne Paul Taal en Gerben Hendriks na drie ronden met twee punten de beste ASV-ers. De kopstukken Otto Wilgenhof, Peter Boel, Michiel Blok en Jaap Vogel hebben al minimaal twee verliespunten.

Groep B
Peter Bongers (r) in gepeins verzonken













Doordat de groep eens zo groot is als de groepen A en C duurt de schifting hier een ronde langer. Helaas behoorden nu de ASV-ers tot de afvallers. Nico Schoenmakers kreeg dit keer in Casper Wouters geen clubgenoot tegenover zich. De jonge speler van De Schaakmaat zorgde meteen voor onoverkomelijke problemen aan de kant  van de ASV-er. Ook Tony Hogerhorst moest de koplopers laten gaan. Carlos Preuter, ook al een oud-winnaar van deze groep, weerstond een aanval en sloeg in de counter toe. Casper en Carlos delen de koppositie met Babak Zahmat. De speler van De Toren pakte tegen Jelle Bauer zijn derde zege.

Groep C
De kopgroep: routiniers en jeugd













In deze groep streden Ilan van der Zand en Wisse Witmans als talentvolle jeugd tegen heel veel ervaren rotten. Met dit duo gingen bij de start van de ronde de Edenaren Jelle Bottema en Tom Smit zonder puntverlies aan de leiding. Wisse leek tegen Ilan op winst af te stevenen. Met een geweldige aanval leek de winst binnengehaald te gaan worden, maar de speler van De Toren vond een miraculeuze uitweg en gaat nu alleen aan de leiding. De Edese clubgenoten van De Cirkel vochten wel op het scherpst van de snede, maar deden elkaar uiteindelijk geen pijn.