zaterdag 12 maart 2016

4e ronde: 'Van je teamgenoten moet je het hebben'

Groep A
Achter de zwarte stukken de ASV-ers Gerben Hendriks (r) en Anne Paul Taal













Stefan Bekker moest zijn koppositie verdedigen tegen teamgenoot Jermo Kooijmans. En dat liep niet goed af. In de tijdnoodfase sloeg Jermo Kooijmans toe, Stefan Bekker hoofdschuddend achterlatend. Het publiek verlegde de aandacht naar het duel van Willy Hendriks en Thomas Beerdsen. In een heerlijk tijdnoodspektakel eindigde het treffen met twee kale koningen. De twee excellerende ASV-ers kwamen niet goed uit de pauze. Gerben Hendriks en Anne Paul Taal verloren beiden hun partij.

Groep B
Spannende strijd bij de drie koplopers in groep B













Ook in de vierde ronde was er weer volop strijd in groep B. Casper Wouters hield aan de schermutselingen de koppositie over. Jan Delhaye van De Elster Toren werd naar een nederlaag gespeeld. Babak Zahmat en Carlos Preuter spaarden elkaar en zij volgende de koploper uit Apeldoorn nu op een half punt.


Groep C

Ilan van der Zand(r) verdedigt de koppositie tegen Tom Smit












De vierde ronde was de vraag of Ilan van der Zand de druk van het koploperschap aan kon. Het antwoord van de speler van De Toren was een duidelijke "JA". Tom Smit kon ondanks al zijn jaren schaakervaring de koploper niet stuiten. Achter het topduel schoten de ASV-ers met scherp. Kazem Mollahosseini, Frans Veerman, Wisse Witmans en Nedzat Sulejmani wonnen en hebben nu drie punten.