zaterdag 12 maart 2016

1e ronde: ASV Voorjaarstoernooi van start

Het ASV Voorjaarstoernooi is dit jaar wat kleiner dan gewoonlijk. Maar ondanks de concurrentie van Duitse competitie en toernooien in Spijkenisse, Tilburg, Buren en Groningen zijn er toch 62 schakers naar de gezellige Brasserie Servontyn gekomen.

Groep A

Titelverdediger Stefan Bekker opent tegen Désiré Fassaert












Stefan Bekker zal flink aan de bak moeten om zijn titel te prolongeren. Met name Willy Hendriks en Thomas Beerdsen zitten op het vinkentouw. Willy won het toernooi eerder in 2000 en 2008. 2016 zou dus best passen in die reeks.

In de eerste ronde maakte Stefan Bekker geen fout tegen de ASV-er Désiré Fassaert. Ook Willy Hendriks won. Michiel Blok werd zijn slachtoffer. Thomas Beerdsen trof het niet met Jaap Vogel als tegenstander. De Open Nederlands kampioen van 1972 hield Beerdsen op remise. De grootste verrassing kwam van Gerben Hendriks, die clubgenoot Otto Wilgenhof klopte.

Groep B
Jacques Boonstra moet tegen Quirine Naber flink aan de bak












In deze groep zouden enkele ASV-ers hoge ogen moeten kunnen gooien. En in de eerste ronde lieten de sterkste ASV-ers hun ambities meteen ook al blijken. Jacques Boonstra versloeg clubgenoot Quirine Naber. Nico Schoenmakers opende ook al met een zege op een clubgenoot. Werner Passchier was niet opgewassen tegen de dadendrang van onze trainingscoördinator. Oud-winnaar Tony Hogerhorst opende sterk met een zege op de sterke Rob Nieuwboer van De Elster Toren.


Groep C

Meteen al een lastig eindspel voor Ilan van der Zand












Ook in groep C zijn er ASV-ers die kansen op de zege hebben. We zijn ook benieuwd hoe het talent Wisse Witmans zich zal weren. De jonge ASV-er opende met winst. Roald Vos was kansloos. Ook Nedzat Sulejmani en Frans Veerman startten het toernooi met winstpartijen.