zaterdag 12 maart 2016

Ronde 5: de spanning is terug in groep C

Groep A
Koploper Jermo Kooijmans en Thomas Beerdsen in het zonnetje












Het blijft ongemeen spannend in de strijd om de titel in dit Voorjaarstoernooi. Dat is dan weer het voordeel van een kleine groep. Vooralsnog heeft Jermo Kooijmans geen boodschap aan het creƫren van een spannend toernooi. Ook Erik van den Dikkenberg moest eraan geloven. En daarmee liet Jermo ook weer blijken zelfs geen mededogen te kennen voor zijn teamgenoten. Stefan Bekker en Thomas Beerdsen deelden na een spannende strijd het punt en zo kon Willy Hendriks weer aansluiting vinden op de tweede plaats. Johan van den Brink kon Willy niet stoppen.

Groep B
Casper Wouters (r) tegen Babak Zahmat












In groep B moest Casper Wouters de groep achtervolgers op afstand houden. Dat lukte niet. Babak Zahmat bracht de Apeldoorner de eerste nederlaag toe. Carlos Preuter bracht zijn score ook op 3,5 punt. Joep Peeters boog voor de oud-speler van De Toren. Babak en Carlos hebben nu een half punt voorsprong op Casper Wouters en Jelle Bauer.


Groep C
Ilan van der Zand tegen Frans Veerman (r)













De vraag van deze ronde was of de ASV-ers een greep naar de macht zouden doen. En dat deden ze. Ilan van der Zand moest buigen voor routinier Frans Veerman. Dat gaf Nedzat Sulejmani die Kazem Mollahosseini klopte de gelegenheid om met Frans naast Ilan te komen. Ook Wisse Witmans vocht  zich terug naar de gedeelde eerste plaats. Tom Smit moest eraan geloven.