zaterdag 12 maart 2016

Ronde 6: Jermo Kooijmans houdt koppositie vast

Groep A

Willy Hendriks en Jermo Kooijmans strijden in de zon















Willy Hendriks vocht  voor de laatste kans om de spanning terug te brengen in de titelstrijd. Het werd een spannend duel met koploper Jermo Kooijmans. Uiteindelijk eindigde het duel in remise. Daardoor kon Stefan Bekker Jermo tot op een half punt naderen. Michiel Blok werd door Stefan verslagen. Voor het eerst dit toernooi waren er meer remises dan zeges. Thomas Beerdsen staat na een zege op Erik van den Dikkenberg weer derde.


Groep B
Babak Zahmat (l) tegen David Berendsen












Omdat de koplopers elkaar al bestreden hebben, was het aan de achtervolgers om de stand op de ranglijst om te keren. Casper Wouters en David Berendsen deden hun best, maar zij slaagden niet in hun poging. Carlos Preuter had Casper al snel te pakken. Babak Zahmat moest harder werken voor zijn punt, maar het  kwam er wel tegen David. Jelle Bauer klopte Anna Martinez en is nu de laatste achtervolger van het Arnhemse duo, dat met 5,5 punt aan de leiding gaat.

Groep C
Frans Veerman en Wisse Witmans om de koppositie












Gaan de ASV-ers voor de titel in deze groep? Dat geldt zeker voor Wisse Witmans. Frans Veerman was ondanks een enorm overschot aan ervaring de mindere van zijn clubgenoot. Wisse boekte zo zijn vijfde zege. Dat deed ook Ilan van der Zand. Nedzat Sulejmani maakte de laatste fout in die partij. Zo heeft de jeugd de rest van de deelnemers de hielen laten zien, want het gat met nummer 3 bedraagt intussen een vol punt.