zaterdag 12 maart 2016

Ronde 7: Jermo Kooijmans pakt titel

Groep A
Aan Peter Boel (zwart) om de koploper te stoppen













In een kleine groep spelen in de laatste ronden al lang niet meer de 'puntgelijken' tegen elkaar. Zodoende speelden zes spelers met drie punten geen van allen tegen elkaar. Peter Boel probeerde Jermo Kooijmans nog beentje te lichten. Dat lukte niet. Kooijmans bracht zijn score op 6 punten. Titelverdediger Stefan Bekker werd met een half punt achterstand tweede. De derde plaats was voor de Thomas Beerdsen die geen partij verloor, maar door vier remises geen rol van betekenis kon spelen.

Groep B
Carlos Preuter (r) verwikkeld in de titelstrijd












De tweestrijd tussen Babak Zahmat en Carlos Preuter moest beslecht worden in duels met achtervolgers. Jelle Bauer besliste de titelstrijd door in de slotronde Carlos Preuter te verslaan. Zo kon Carlos de groep niet voor de tweede keer winnend afsluiten. Babak Zahmat profiteerde. Jan Vermeer was een maatje te klein voor de Torenaar.


Groep C
Wisse Witmans (voorgrond links) en Ilan van der Zand (naast Wisse)












De slotronde bracht een mooie tweestrijd tussen Wisse Witmans en Ilan van der Zand. De jonge Torenaar sloot dat duel in zijn voordeel af. Wisse miste namelijk een flinke kans tegen Kazem Mollahosseini en Ilan van der Zand maakte geen fout tegen Jelle Bottema en eindigde zo op 6 punten. Wisse, Kazem en nestor Frans Veerman eindigden op een punt achterstand op de tweede plaats.