zaterdag 14 maart 2009

In alle groepen scoren drie spelers maximaal

A-groep:
De partijen tussen de zes koplopers werden tot op het bot uitgevochten en kenden zo ook drie winnaars. Bram van der Velden won in een razend ingewikkeld middenspel van remy van der Werf. Voor Jaap Vogel bleek de routine het te winnen van de zich stormachtig ontwikkelende Tijman Kampman. En het onderonsje tussen ASV en De Toren werd een zege voor ASV. Otto Wilgenhof klopte namelijk Noud Lentjes. Achter de leiders herstelde Willy Hendriks zich ten koste van zijn ASV-leerling John Sloots.

Stand aan kop:
1. Bram van der Velden, Jaap vogel en Otto Wilgenhof 3; 4. Justin Günther en Willy Hendriks 2½; 6. Peter Boel, Remy van der Werf, Stefan Bekker, Noud Lentjes, Wouter van Rijn, Anne Paul Taal, Tjé Wing Au, Jeroen Franssen, Willem Blankert en Tijmen Kampman 2.

B-groep:
Het treffen tussen Fredinand Binnendijk en Rob Gerhardus eindigde in remise, waardoor dit duo Eric Hartman naast zich kreeg op 2½ punt. En daarmee is de achtervolgende groep genoemd die het leidende trio in de nek hijgt. Vaclav Ocelik van het Talententeam Noord versloeg Eric de Winter. Henk Enserink van De Pion uit Amsterdam maakte korte metten met ASV-er Dick Hajee en Youri Gerritse klopte de Doesburger Patrick van Waardenburg.

Stand aan kop:
1. Youri Gerritse, vaclav Ocelik en Henk Enserink 3; 4. Rob Gerhardus, Ferdinand Binnendijk en Eric Hartman 2½; 7. Theo van Niekerk, Dick Hajee, Gerrit Janssen, Nico Schoenmakers, Michel Auwens, Joep Peeters en Eric de Winter 2

C-groep:
Ook hier is de strijd in alle hevigheid ontbrand. De ASV-er Herman de Munnik kon de toppers niet meer bijbenen. Koen Molewijk was Herman de Munnik te slim af. Marion Severijnen hield wel vol. De Apeldoornse klopte ditmaal Horst Eder. Ook Roland van Witteveen is niet te stuiten. Johnny Paans uit Deventer was in deze ronde niet opgewassen tegen de dadendrang van de speler van De Toren.

Stand aan kop:
1. Marion Severijnen, Roland van Witteveen en Koen Molewijk 3; 4. Ton Wouters, 2½; 5. Herman de Munnik, Johnny Paans, Ko Kooman, Joop van den Bergh en Rolf Hendriks 2.