zaterdag 14 maart 2009

Otto Wilgenhof alleen aan kop na vier ronden

A-groep:
Otto Wilgenhof wist als eerste en naar later bleek als enige zijn score op vier punten te brengen. De ASV-er deed dat ten koste van Bram van der Velden. De strijd op de topborden was weer hevig. Zo draaide Jaap Vogel de duimschroeven stevig aan bij Justin Günther, maar laatstgenoemde gaf geen krimp en sloeg in de counter toe. De jongeling blijft zo jagen op de titel. Dat doet hij voorlopig samen met Willy Hendriks op een half punt achterstand van de leidende ASV-er. Willy Hendriks sloot aan door een zege op Peter Boel. Daar weer achter is jong en oud vertegenwoordigd.

Stand aan kop:
1. Otto Wilgenhof 4; 2. Justin Günther en Willy Hendriks 3½; 4. Stefan Bekker, Jeroen Franssen, Noud Lentjes, Jaap Vogel, Bram van der Velden en Anne Paul Taal 3; 10. Etiënne Goudriaan 2½.

B-groep:
Vaclav Ocelik wist een gewonnen pion te verzilveren tegen Youri Gerritse en kwam zo op de maximale score van vier punten. Dat deed ook Henk Enserink. Hij was veel sneller klaar met Rob Gerhardus. Doordat Eric Hartman en Ferdinand Binnendijk onderling de vrede tekenden, heeft het leidende duo een gat van een vol punt geslagen met de achtervolgers. Onder hen behalve Eric Hartman ook Nico Schoenmakers van het organiserende ASV.

Stand aan kop:
1. Vaclav Ocelik en Henk Enserink 4; 3. Gerrit Janssen, Youri Gerritse, Eric Hartman, Theo van Niekerk, Ferdinand Binnendijk en Nico Schoenmakers 3; 9. Niels Matser, Murat Duman, Rob Gerhardus, Koen en Richard Rieksen 2½

C-groep:
Marion Severijnen heeft de langste adem van de spelers zonder puntverlies. De speelster van De Schaakmaat versloeg Arnhems trots Roland van Witteveen. Koen Molewijk deelde het punt met Ton Wouters en kwam zo ook op achterstand. Herman de Munnik klopte Peter van Deursen en zo rukte de ASV-er weer op naar de subtop.

Stand aan kop:
1. Marion Severijnen 4; 2. Koen Molewijk 3½; 3. Herman de Munnik, Johnny Paans, Ton Wouters, Joop van den Bergh en Roland van Witteveen 3; 8. Theo Koeweiden, Oscar Mercan en Jan Schoemaker 2½.