zaterdag 14 maart 2009

Titelverdedigers verspelen eerste punten in 2e ronde

A-groep:
Een titel halen is vaak makkelijker dan deze te prolongeren. Ook in het Voorjaarstoernooi lijkt dat op te gaan. Willy stuitte opnieuw op een jonge clubgenoot. De partij tegen Justin Günther werd een gevecht op de f-lijn, waar beide spelers het zware geschut heen gestuurd hadden. Beide spelers gaven geen krimp en zo morstte Willy Hendriks zijn eerste halve punt. Een knappe prestatie van Justin Günther die vandaag misschien nog wel meer KNSB-spelers gaat verrassen. Niet alleen Willy Hendriks werd echter verrast. Wouter van Rijn werd op hardhandige wijze van het bord gezet. Met een fraaie zettenreeks zetten Remy van der Werf de ASV-er mat. Ook de winst van Noud Lentjes op Richard van der Wel mag niet onvermeld blijven.

Stand aan kop:
1. Bram van der Velden, Remy van der Werf, Jaap vogel,Tijmen Kampman, Otto Wilgenhof en Noud Lentjes 2; 7. John Sloots, Willy Hendriks en Justin Günther 1½.

B-groep:
Murat Duman kwam tegen Ferdinand Binnendijk in de problemen. De Zwollenaar profiteerde van planloos spel en zette zo de titelverdediger op achterstand, maar ook afgelopen jaar won de ASV-er na een vroege nederlaag. Ook Gerrit Janssen sneuvelde. De speler van De Toren ging onderuit tegen de Doesburger Rob Gerhardus.

Stand aan kop:
1. Ferdinand Binnendijk, Rob Gerhardus, Vaclav Ocelik, Eric de Winter, Henk Enserink, Dick Hajee en Youri Gerritse 2; 8. Patrick van Waardenburg, Sander van Wijngaarden en Eric Hartman 1½.

C-groep:
Theo Koeweiden heeft zijn dag niet. In de tweede ronde verloor de nummer één geplaatste ASV-er van zijn clubgenoot Horst Eder. Nog beter dan Horst Eder doet Herman de Munik het. De Doetinchemmer Henk Hamer kon het niet bolwerken tegen Herman de Munnik. Daarmee is de Arnhemmer een van de vijf spelers met de maximale score. Onder hen ook de jonge Marion Severijnen. De speelster van De Schaakmaat versloeg Franke van Netten.

Stand aan kop:
1. Herman de Munnik, Koen Molewijk, Marion Severijnen, Johnny Paans en Roland van Witteveen 2; 6. Horst Eder en Ton Wouters 1½.