zaterdag 14 maart 2009

Otto Wilgenhof op koers; Marion Severijnen wint in C

A-groep:
Otto Wilgenhof houdt de 100%-score ook in de zesde ronde vast. Met zwart maakt de ASV-er het Willy Hendriks heel moeilijk. Een listig kwaliteitsoffer kost Willy Hendriks veel tijd en bovendien heeft Otto Wilgenhof ruime compensatie. Uiteindelijk wint Otto Wilgenhof materiaal en de partij. Zo gaat de winnaar van 2005 met een punt meer de laatste ronde in. Zijn opponent daarin is zijn enige overgebleven concurrent Jaap Vogel. De speler van meesterklasser ESGOO wees Jeroen Franssen terug en staat een punt achter de leider.

Stand aan kop:
1. Otto Wilgenhof 6; 2. Jaap Vogel 5; 3. EtiĆ«nne Goudriaan en Willy Hendriks 4½; 5. Nick Beijerinck, Tijmen Kampman, Jeroen Franssen, Wouter van Rijn, en Noud Lentjes 4.

B-groep:
In deze groep is het veld weer helemaal in elkaar geschoven. Henk Enserink moest zijn ongeslagen status inleveren tegen Youri Gerritse, die de leider daardoor achterhaalde. Het leidende duo heeft vier achtervolgers waaronder titelverdediger Murat Duman, die aan een opzienbarende reeks bezig is.

Stand aan kop:
1. Henk Enserink en Youri Gerritse 5; 3. Richard Rieksen, Nico Schoenmakers, Vaclav Ocelik, Murat Duman 4½; 7. Joep Peeters en Gerrit Janssen 4

C-groep:
Marion Severijnen is de eerste speler die de titel voor zich opeiste. Johnny Paans werd in de opening al overspeeld. Twee pionnen werden buitgemaakt door de speelster van De Schaakmaat en snel was de zesde zege binnen. Ton Wouters en de inmiddels weer in de top aangekomen Theo Koeweiden staan op anderhalf punt achterstand als besten van de rest.

Stand aan kop:
1. Marion Sevrijnen 6; 2. Ton Wouters en Theo Koeweiden 4½; 4. Johnny Paans, Henk Hamer en Roland van Witteveen 4; 7. Koen Molewijk, Hans Kuijper, Ton van Eck, Joop van den Bergh, Rolf Hendriks 3½.