zaterdag 26 maart 2011

Ronde 1: Openingsronde blijft zonder verrassingen

 
Posted by Picasa
Na vele jaren als organisator viert Henk Kelderman zijn rentree in Voorjaarstoernooi

Groep A:
Alle ogens zijn gericht op titelverdediger Sander van Eijk, die in Willy Hendriks en Stefan Kuipers zijn voornaamste concurrenten heeft. De Wageningenspeler opende de editie van 2011 met een zege op Utrechter Tyco Dijkhuis. Willy Hendriks van De Toren won van Markus Watzlawek van het met ASV bevriende Duitse SV Eichlinghofen uit Dortmund. Stefan Kuipers begon zijn geplande zegetocht tegen Jef Verwoert. Van de hoger geplaatste spelers kwam alleen Erik van den Dikkenberg niet tot winst. Koen Maassen van den Brink snoepte hem een half punt af.

Groep B:
In de B-groep ging alleen Gerben Hendriks van de favorieten onderuit. Dat gebeurde tegen clubgenoot Ruud Verhoef, maar die is dan ook veel sterker dan zijn rating doet vermoeden. Rob Huberts maakte geen fout tegen Albert Marks en ook Eric de Winter bleef tegen Dick Hajee zonder schade.

Groep C:
Hier opende Dick Vliek slecht. De Torernaar ging onderuit tegen clubgenoot Jan Looijen. De Doetinchemmer Henk Hamer maakte geen fout tegen Remco Menger. Ook Theo Koeweiden sneuvelde niet onder de druk van het kanshebber zijn. ASV-veteraan Hein van Vlerken werd de dupe van de dadendrang van Theo Koeweiden.