zaterdag 26 maart 2011

Ronde 4: Stefan Kuipers alleen aan kop

 
Posted by Picasa
Stefan Kuipers (l) in zijn partij tegen Willy Hendriks

Groep A:
Stefan Kuipers heeft alleen de leiding gepakt in de strijd om de titel. De Apeldoorner was in een onderling treffen met medekoploper Willy Hendriks de sterkste. De beslissing kwam echter sneller dan verwacht. Willy Hendriks liet een remiseaanbod vergezeld gaan van een blunder. Kwaliteitswinst bracht Stefan Kuipers zijn vierde punt. In de patij tussen de twee achtervolgers kwamen Erik van den Dikkenberg en Fabio Bravo in een dameeindspel met ongelijke lopers terecht. Met nog maar enkele seconden bedenktijd kwam Fabio Bravo in een matnet. Erik van den Dikkenberg blijft zo op één punt achterstand. Sander van Eijk en Otto Wilgenhof herstelden zich van hun nederlagen uit ronde 3.

Groep B:
Tjé Wing A heeft zijn ongeslagen status in het treffen met Niels Matser ingeleverd. Niels Matser houdt zo 100% en is alleen koploper. Achter hem volgt de geroutineerde clubgenoot Gerrit Janssen. Gerrit Janssen wist deze keer het grote talent Yassine Mouhdad nog te kloppen, maar hoe lang zal dat nog lukken tegen zijn clubgenoot? Achter Matser en Janssen volgt een grote groep spelers met twee punten.

Groep C:
In deze groep is nog geen alleenheerschappij. Theo Koeweiden bleef opnieuw overeind. In een spannend gevecht moest Roland van Witteveen buigen voor de dadendrang van de ASV-er. De derde koploper Paul Koks versloeg de altijd lastige tegenstander Frans Veerman. Deze keer lukte het Frans Veerman echter niet een kanshebber beentje te lichten. Het leidende duo heeft logischerwijze nog steeds een gat van een vol punt op de achtervolgers met drie punten. Henk Kelderman zit daar niet bij, maar zijn remise tegen de sterke Doetinchemmer Henk Hamer mag er zeker wezen.