zaterdag 26 maart 2011

Ronde 5: Stefan Kuipers behoudt leiding

 
Posted by Picasa
Paul Koks grijpt koppositie in groep C

Groep A:
Stefan Kuipers is ook in de vijfde ronde overeind gebleven. In een spannend duel won Stefan Kuipers een kwaliteit tegen Erik van den Dikkenberg. De Apeldoorner drong met zijn dame de Veenendaalse veste binnen en won. Sander van Eijk drong met dame en toren de stelling van Otto Wilgenhof binnen. De ASV-er kon daartegen geen verdediging vinden. Willy Hendriks won op een milliseconde van Vincent Diepenveen. Fabio Bravo kwam terug in de subtop door een zege op Jeroen Franssen.

Groep B:
Niels Matser behield vrij overtuigend zijn koppositie. Zijn clubgenoot Gerrit Janssen slaagde er niet in de leider te verrassen. Jorick Laan en Tjé Wing Au volgen op flinke afstand. Jorick Laan deed dat ten koste van Rob Huberts. Tjé Wing Au verraste Gerben Hendriks. Tony Hogerhorst, die dit seizoen zo goed in vorm is, haakte af in de achtervolging. Bruun van de Laar bleef een toren voor.

Groep C:
Paul Koks heeft de strijd om de koppositie gewonnen van Theo Koeweiden. De Hagenaar won een dame tegen een toren en maakte het vervolgens knap af. Theo Koeweiden kreeg op de tweede plaats gezelschap van Bent Schleipfenbauer. De speler uit de ASV-jeugd klom op de ranglijst ten koste van Roland van Witteveen.