zaterdag 26 maart 2011

Ronde 6: Kampioenen pas na slotronde bekend

 
Posted by Picasa
Marco Braam strijdt tegen Martin Beenhakker

Groep A:
Fabio Bravo is er als eerste in geslaagd Stefan Kuipers een remise te ontfutselen. Voor de stand had het weinig effect, omdat ook Willy Hendriks en Sander van Eijk het punt deelden. Stefan Kuipers van meesterklasser Schaakstad Apeldoorn gaat door deze uitslagen met een vol punt meer dan Sander van Eijk en Willy Hendriks de slotronde in. De ASV-ers Richard van der Wel en Otto Wilgenhof sloten door zeges op respectievelijk Jeroen Franssen en Erik van den Dikkenberg aan bij Fabio Bravo.

Groep B:
Niels Matser zag in de zesde ronde zijn hegemonie doorbroken. Jorick Laan wist de koploper zijn ongeslagen status te ontnemen. Eric de Winter van promotieklasser VSV Velp doet nu ook weer mee om de prijzen. Een zege op Tjé Wing Au bracht Eric de Winter een half punt achter Niels Matser en Jorick Laan op 4½ punt. Het belooft dus nog heel spannend te worden in de slotronde.

Groep C:
Paul Koks slaagde er net als Niels Matser niet in de zesde zege op rij te boeken. Horst Eder wist de koploper keurig op remise te houden. Achter het geweld van Paul Koks doet Theo Koeweiden het het best. Zijn jonge clubgenoot Bent Schleipfenbauer redde het niet tegen de slagvaardigheid van Theo Koeweiden. Hierdoor staat Theo Koeweiden nu op 5 punten en dat is maar een half punt minder dan koploper Paul Koks. Voor de fans van Henk Kelderman. Deze keer ging het mis. Spelend aan bord 3 ging onze nestor onderuit tegen Dick Vliek, die nu in de slotronde een belangrijke rol heeft in de titelstrijd als tegenstander van Paul Koks.