zaterdag 24 maart 2012

7e ronde: Titels voor Maarten Solleveld, Michiel Jansen en Esther Wolbers


Daan Holtackers verrast titelverdediger Stefan Kuipers

Groep A:
Maarten Solleveld moest in de slotronde hard werken om John Sloots op de knieƫn te krijgen. Met dame tegen toren en stuk leek de zege snel daar. Toen de ASV-er met twee torens op de tweede rij kwam, werd het nog even spannend. De speler van SO Rotterdam vond echter een afwikkeling. Stefan Kuipers slaagde er niet in om naast Maarten Solleveld te komen. Daan Holtackers bracht de Apeldoorner met zijn loperpaar flink in het nauw. Een vrijpion besliste het duel in het voordeel van de ASV-er.


Hamoen Habibi (l) neemt het op tegen Michiel Jansen

Groep B:
Michiel Jansen won ook zijn laatste partij. In het eindspel was Hamoen Habibi net niet handig genoeg. Bart de Kort miste de tweede plaats. Hij liet een dolle toren toe aan Nico Schoenmakers, waardoor hij de tweede plaats met drie man moest delen.


Esther Wolbers (l) vecht voor titel tegen Henk Hamer

Groep C:
Esther Wolbers toonde zich in de slotronde een waardig winnaar van het toernooi. Achtervolger Henk Hamer werd verslagen, waardoor het gat met nummer twee anderhalf punt werd. De jonge Sebastian Halfhide uit Utrecht en KOen Molewijk van Voorst kwamen tot vijf punten.