zaterdag 24 maart 2012

Ronde 3: ASV-duo buigt voor schaakmeesters


Daan Holtackers in gepeins verzonken aan het topbord

Groep A:
Het was een prachtig gezicht. Op bord 1 en bord 2 ASV-ers in een gevecht om de koppositie. Maarten Solleveld en Willy Hendriks hebben zich echter niet laten verrassen. De speler van SO Rotterdam kreeg tegen Daan Holtackers twee gevaarlijke vrijpionnen. Pascal Losekoot ging onderuit tegen Willy Hendriks van De Toren/VSV. Stefan Kuipers herstelde zich van zijn halve misstap tegen Mees van Osch. Rob Huberts van Variant werd het slachtoffer van de Apeldoorner.

Groep B:
Michiel Jansen en Bart de Kort gaan met 3 uit 3 aan kop. Michiel Jansen versloeg Matthias Ehrhardt van het Goudse Messemaker. De Voorstenaar zag Bart de Kort ook zijn 100%-score behouden. Routinier Gerrit Janssen moest voor de SMB-er buigen. Nico Schoenmakers en Philippe Friesen zijn de twee voornaamste achtervolgers.

Groep C:
De zegetocht van Sebastian Halfhide is een halt toegeroepen. De Apeldoornse Esther Wolbers hield de jongeling op remise. Doordat Daniel Dijkstra en Karel van Delft het punt ook al deelden, kreeg Dick Vliek de kans om de koppositie te pakken. Koen Molewijk was zijn slachtoffer. Het is nu aan de speler van De Toren en ASV om de achtervolgers af te schudden.