zaterdag 24 maart 2012

ASV Voorjaarstoernooi 2012 van start


Ondanks het mooie weer deden even na tienen toch bijna 70 schakers hun eerste zetten in het rapidtoernooi van ASV. De temperatuur in de prachtige zaal van het Lorentz Ondernemerscentrum is al hoog, maar die zal in de loop van het toernooi ongetwijfeld verder oplopen. Als het niet is vanwege de spanning, dan toch zeker door de zon die op zaal schijnt.

Groep A telt met Maarten Solleveld, Willy Hendriks en Stefan Kuipers drie internationale meesters. Helaas is Etiƫnne Goudriaan niet gekomen. De speler van De Toren/VSV scoorde onlangs in Capelle la Grande een meesterresultaat en was een gegadigde om zich in de titelstrijd te mengen.

Groep B is als altijd weer een compact veld. Over de kampioensstrijd valt dan ook weinig te zeggen. Nummer 1 geplaatst is Eric de Winter, die net terug is van een Open toernooi in Reykjavik. Hij heeft dus in ieder geval voldoende speelritme.

Groep C heeft met Theo Koeweiden van ASV, Henk Hamer van Doetinchem en de Apeldoorner Karel van Delft een drietal spelers die wat rating betreft boven de rest van de groep uitsteekt. Voor wat het waard is, want juist in deze groep willen jeugdspelers nog wel eens voor verrassingen zorgen.