zaterdag 24 maart 2012

Ronde 6: Michiel Jansen en Esther Wolbers dichtbij titel


Stefan Kuipers (r) en Maarten Solleveld strijden om koppositie

Groep A:
De strijd is nog niet gestreden in het Voorjaarstoernooi van 2012. Nog altijd kan Stefan Kuipers zijn titel prolongeren. De Apeldoorner moest diep gaan tegen Maarten Solleveld. In het toreneindspel met ieder twee pionnen en nog luttele seconden op de klok werd de vrede getekend. Die remise gaf Willy Hendriks de gelegenheid tot op een half punt naderbij te komen. Daan Holtackers streed moedig tegen de trainer van ASV, maar uiteindelijk kon Willy Hendriks met een pion doorlopen.


Gerrit Janssen (r) opent de aanval op Michiel Jansen

Groep B:
Michiel Jansen heeft zijn 100%-score niet vast weten te houden. In een eindspel met een kwaliteit meer ontbrak het de speler uit Voorst aan tijd. Gerrit Janssen kon zo de remisehaven bereiken. Die remise garandeert Michiel Jansen de gedeelde toernooiwinst aangezien de achtervolgers Nico Schoenmakers en Bart de Kort met een vol punt minder de slotronde ingaan.


Koen Molewijk (l) tegen koploper Esther Wolbers

Groep C:
Esther Wolbers heeft de koppositie niet afgegeven en net als bij Michiel Jansen in de B-groep geldt dat de Apeldoornse met een vol punt meer de slotronde begint. In de zesde ronde versloeg de koploper Koen Molewijk. Directe achtervolger Dick Vliek leed zijn tweede nederlaag op rij. De Doetinchemmer Henk Hamer was hem de baas. Ook Sebastian Halfhide keerde terug in de top van het klassement. De jeugdspeler van Moira Domtoren versloeg Ronald van der Reest.