zaterdag 24 maart 2012

Ronde 5: Dick Vliek verspeelt koppositie in groep C


Vlnr de Torenaren Fabio Bravo, Noud Lentjes en Mees van Osch

Groep A:
De vijfde ronde bracht volop spektakel. Stefan Kuipers en Willy Hendriks rokeerden op verschillende vleugels en kozen beiden de aanval. Beide koningen kwamen ook in het nauw, maar overleefden. In vliegende tijdnood promoveerde Stefan Kuipers, waardoor de kopman van De Toren een toren moest inleveren. Een poging om met twee verbonden vrijpionnen tegenspel te creƫren, lukte niet meer binnen de tijd. Maarten Solleveld klopte Johan Wolbers die onvoldoende compensatie kreeg voor geofferde materiaal. Daan Holtackers is nu de voornaamste achtervolger van het duo Solleveld, Kuipers. De captain van ASV 3 klopte Noud Lentjes en kwam zo op vier punten.



Nico Schoenmakers (l) tegen koploper Michiel Jansen

Groep B:
Michiel Jansen duldt in groep B geen concurrentie. Nico Schoenmakers was de vijfde tegenstander die zijn tanden stukbeet op het nauwkeurige spel van de speler van promotieklasser Voorst. Het was toch een goede ronde voor Michiel Jansen, want de achtervolgers speelden allemaal remise. Jansen staat nu al anderhalf punt voor.

Dick Vliek (l) nog voordat er van alles misging tegen Esther Wolbers

Groep C:
Dick Vliek bleek niet tegen de druk van het koploperschap bestand. Tegen Esther Wolbers raakte de speler van De Toren 6 opnieuw het nodige materiaal kwijt. Deze keer bleek er geen vluchtroute naar winst. Esther Wolbers rondde sterk af en nam de koppositie over. Sebastian Halfhide slaagde er niet in om naast de Apeldoornse te blijven. De Utrechtse jongeling struikelde over Koen Molewijk. Laatstgenoemde volgt de koploper nu samen met Dick Vliek op een half punt achterstand.