zaterdag 24 maart 2012

Ronde 2: Stefan Kuipers niet langs Mees van Osch

Sebastian Halfhide (r) verrast ook Theo Koeweiden

Groep A:
Maarten Solleveld van SO Rotterdam maakte ook tegen Noud Lentjes geen fout. Een pluspion in het eindspel was voldoende voor de winst. Ook Willy Hendriks had tot het eindspel nodig om John Sloots op de knieƫn te krijgen. Stefan Kuipers had het echter moeilijk tegen Mees van Osch. De speler van De Toren die onlangs het weekendtoernooi van Zwolle won, wist met een vrije centrumpion de Apeldoornse schaakmeester te beteugelen. Remise werd zijn deel. Naast de twee schaakmeesters hebben ook twee ASV-ers de maximale score. Daan Holtackers (winst op Jeroen Franssen) en Pascal Losekoot (zege tegen Freddie van der Elburg) maken het leidende kwartet compleet.

Groep B:
De op papier sterkste spelers maakten in de 2e ronde geen fout. Daardoor zien we ook hier een leidende groep van vier spelers. Matthias Ehrhardt (Messemaker), Bart de Kort (SMB), Michiel Jansen (Voorst) en Gerrit Janssen (De Toren) hebben nog 100%.

Groep C:
Sebastian Halfhide van Moira Domtoren won in deze ronde van Theo Koeweiden. Daarmee heeft het Utrechtse talent de nummer 1 en 3 van de plaatsingslijst verslagen. Zou dat een voorbode zijn voor de afloop van dit toernooi? Voorlopig is er met zes koplopers nog weinig van te zeggen.