zaterdag 15 maart 2008

Bert Duijker en Huub Blom zorgen voor spektakel


Bert Duijker voelt Huub Blom aan de tand
Posted by Picasa

A-groep:
Willy Hendriks is er in de vijfde ronde in geslaagd om alleen de koppositie te pakken. Vincent Rothuis besloot na dameruil met Jaap Houben vrij snel tot remise. Dat maakte de weg vrij voor de nummer één geplaatste Hendriks om afstand te nemen. Het werd tegen Tijmen Kampman een spannend duel, waarbij Hendriks een actief loperpaar had tegen een vrij passief loperkoppel van de Veenendaler. De Didammer voerde de druk op en zoals al eerder in dit toernooi haalde Willy Hendriks het punt binnen door pionpromotie.

B-groep:
Bert Duijker en Huub Blom vermaakten het publiek. Huub Blom, met 4 uit 4 aan kop, offerde een kwaliteit voor een mooi loperpaar. Een schijnoffer van de Mookspeler zette het bord in brand. In een ingewikkelde stelling met allerlei dreigingen koos het duo voor een vredesakkoord. Murat Duman heeft zich duidelijk hersteld van zijn zwakke toernooistart. Ditmaal overliep hij Nico Schoenmakers op de damevleugel. Ook Bijan Zahmat sloot aan door een snelle zege op zijn clubgenoot Tjé-Wing Au.

C-groep:
Babak Zahmat heeft koploper Klaas Been van de koppositie gestoten. Klaas Been raakte materiaal achter en dat maakte Babak Zahmat in het eindspel te gelde. Babak Zahmat pakte daarmee de leiding in de groep over. Vooralsnog moet de broer van B-groeper Bijan de eerste plaats delen met Tom Molewijk. Tom Molewijk kwam ten koste van zoon Koen ook op 4½ punt. Tom Molewijk koos de aanval en wandelde met een vrijpion dwars door de koningsstelling van zoonlief heen. Bert Sigmond, Frans Veerman en Valentijn Phijffer bleven door winstpartijen in de subtop.