zaterdag 15 maart 2008

John Sloots verliest aansluiting


Michiel Jansen bedwingt in de derde ronde John Sloots
Posted by Picasa

A-groep:
Willy Hendriks en Vincent Rothuis zijn ook in hun derde partij zonder puntverlies gebleven. Willy Hendriks moest daarvoor flink aan de bak tegen zijn oud-clubgenoot Jaap Houben. De speler van SMB 2 koos de aanval en maakte het Hendriks erg lastig. In vliegende tijdnood kon Houben een vrijpion van de speler van De Toren niet stoppen. Vincent Rothuis won overtuigend van Michel Teunissen, waarmee hij voor de vierde ronde het topduel tegen Willy Hendriks programmeerde. John Sloots verloor de aansluiting door een onverwachte nederlaag tegen Michiel Jansen. De speler van eersteklasser Voorst won het pionneneindspel.

B-groep:
Eric Hartman bleef op 100%. De captain van ASV 5 versloeg Nico Schoenmakers. Dick Hajee kon zijn zegereeks geen vervolg geven. De routinier struikelde over OSBO-competitieleider Huub Blom. Bijan Zahmat verraste Michel Auwens, zodat de jongeling van ASV 4 met Bert Duijker de achtervolgers van het leidende duo leidt. Achter hen volgen zeven spelers met twee punten, onder wie Murat Duman die nu toch zijn draai gevonden lijkt te hebben.

C-groep:
Klaas Been heeft in de C-groep alleen de leiding genomen. De Hilversummer was te sterk voor ASV-er Horst Eder. Doordat de topduels verder allen in remise eindigden, heeft Klaas Been nu een half punt voorsprong. Frans Veerman en Valentijn Phijffer vochten de partij in het toreneindspel tot de laatste snik uit. Een winnaar kwam er echter niet. Ook Babak Zahmat en Tom Molewijk deelden het punt. Tom Huijink voegde zich door een knappe zege op Ton van Eck van ASV 11 bij de groep achtervolgers.