zaterdag 15 maart 2008

Willy Hendriks wint voorjaarstoernooi


Willy Hendriks in zijn slotpartij tegen Stefan Bekker
 
Posted by Picasa

A-groep:
Willy Hendriks is ook in de slotronde de strijd niet uit de weg gegaan. Een vroeg remiseaanbod werd door Stefan Bekker afgeslagen, waarna de koploper er ook tegen de Veenendaler nog eens goed voor zitten. Langzaam maar zeker kreeg de winnaar van het Voorjaarstoernooi 2000 de overhand en uiteindelijk besliste een vrije a-pion. Richard van der Wel probeerde met twee vrijpionnen voor een paard het Vincent Rothuis lastig te maken. De kopman van tweedeklasser Zevenaar stopte echter de vrijpionnen en hield zelf precies een niet te stoppen pion over.

B-groep:
Murat Duman heeft met zes punten de titel in de B-groep voor zich opgeëist. De jonge ASV-er liet in de koningsaanval weinig heel van zijn clubgenoot Jan Vermeer. De zwakke toernooistart werd met een imponerende serie zeges omgebogen naar een toernooizege. Bijan Zahmat en Huub Blom vochten een zware strijd. Bijan Zahmat investeerde een kwaliteit, maar de compensatie was gering. Huub Blom wist echter ook niet door te drukken. Dat duo kwam daarmee naast Jan Vermeer op vijf punten. Ook Dick Hajee sloot aan via een zege op Nico Schoenmakers.

C-groep:
Babak Zahmat heeft door een snelle zege op Koen Molewijk de zege in de C-groep gepakt. Koen Molewijk raakte al snel de weg kwijt en leverde groot materiaal in. Babak Zahmat kwam daardoor op zes punten. Concurrent Klaas Been raakte tegen Valentijn Phijffer al snel een kwaliteit achter. In het eindspel woog dat zwaar. Een vrijpion besliste. Daarmee pakte Babak alleen de zege. Tom Molewijk klom met Valentijn Phijffer naar de tweede plaats. Horst Eder moest buigen voor de Zutphenaar.