zaterdag 15 maart 2008

Noud Lentjes zorgt voor sensatie in 1e ronde


Wouter van Rijn (r) gaat ten onder tegen Noud Lentjes 
Posted by Picasa

A-groep
Deze editie van het Voorjaarstoernooi moet het zonder de vele jeugdige talenten uit het OSBO-gebied stellen, omdat vandaag ook OSBO-jeugdcompetitie wordt gespeeld. Noud Lentjes van De Toren is echter wel aanwezig. En hij vestigde ook meteen de aandacht op zich. Wouter van Rijn kreeg met wit geen grip op het handige spel van de jongeling. Een fraai mat besliste het duel in het voordeel van Noud Lentjes. Willy Hendriks en Vincent Rothuis maakten geen fout. De ASV-trainer brak tegen zijn pupil Paul de Freytas met twee pionnen door in het centrum. Materiaalwinst zorgde voor het punt. Vincent Rothuis en Stefan Bekker vochten een enerverende Siciliaan uit, waarin de kopman van SV Zevenaar steeds iets makkelijker spel had. In tijdnood kwam het punt naar Vincent Rothuis toe. Remco de Leeuw toonde zich in een dubbeltoreneindspel tegen Martin Weijsenfeld de betere. Dubbele pionwinst zorgde voor de winst.

B-groep:
Ook in de B-groep bleven de kopstukken niet zonder schade. Allereerst was Michel Teunissen zo vriendelijk om in de A-groep deel te nemen. Door gehoor te geven aan het verzoek van de organisatie hebben alle groepen nu een even aantal deelnemers. Murat Duman kreeg het als eerste geplaatste speler zwaar tegen zijn clubgenoot Jacques Boonstra. De routinier van bijna-kampioen ASV 7 kwam zelfs een dame voor, maar Murat Duman kwam door tijdsoverschrijding van Boonstra met de schrik vrij. Gerrit Janssen en Albert Marks lukte dat niet. Gerrit Janssen liet zich door Eric Hartman mat achter de paaltjes zetten en Albert Marks wisselde na een pionoffer van plan. Bijan Zahmat nam daarna het initiatief over en won. Michel Auwens van PION vocht tot de laatste seconde tegen Peter Schut. En dat werd beloond met een winstpartij.

C-Groep
In deze groep bleven de verrassingen achterwege of het moest de nederlaag van Roland van Witteveen tegen Mookspeler Jan Ermers zijn. Aan het topbord vochten Peter Elisen en Klaas Been een mooie aanvalpartij tot op het bot uit. Mogelijk dat Peter Elisen een counter miste. Een verdedigende zet gaf de Hilversummer Klaas Been de mogelijkheid zijn aanval als eerste door te zetten. Valentijn Phijffer (SMB) en de ASV-ers Horst Eder en Frans Veerman maakten geen fout.