zaterdag 15 maart 2008

Volop spanning in voorlaatste ronde


Horst Eder (l) en Bert Sigmond in C-groep in gepeins verzonken
Posted by Picasa

A-groep:
Willy Hendriks heeft met nog één partij te gaan een vol punt voorsprong genomen. Daarmee lijkt de speler van De Toren voor het eerst sinds 2000 weer de toernooiwinst voor zich op te gaan eisen. Toch moet Willy Hendriks elke partij weer diep gaan. Ook tegen Wouter van Rijn leek het lang gelijk op te gaan. Het zal wel niet helemaal toevallig zijn, dat die spannende partijen steeds door Willy Hendriks gewonnen worden. Ook nu drukte de Didammer door. Remco de Leeuw en Vincent Rothuis speelden een moeilijk gevecht met tactische kansen. Uiteindelijk eindigde het duel na zetherhaling in remise. Jaap Houben sloot via een zege op Tijmen Kampman aan bij Vincent Rothuis. Een sterk paard ondersteunde een vrijpion en die bracht de winst.

B-groep:
Over het topduel tussen Huub Blom met wit tegen Jan Vermeer spreekt een plaatje meer dan woorden.

1. Tf1 De3+ 2. Kh1 Txf1+ 3. Txf1+ Pf2+ 4. Kg1 Ph3+ 5. Kh1 Dg1+ 6. Txg1 Pf2+ mat

Daarmee viel Huub Blom weg uit de rij titelkandidaten en waren de ogen gericht op Bert Duijker en Murat Duman. Aanvankelijk leek de Bennekommer het initiatief te hebben in het eindspel. Toch slaagde Murat Duman erin de snelste vrijpion te krijgen en na stukwinst promoveerde de student van ASV 4. In de slotronde zullen de ASV-er Jan Vermeer en Murat Duman moeten uitmaken wie de groep wint. Alleen bij een remise maken Huub Blom en Bijan Zahmat nog kans langszij te komen.

C-groep:
De Hilversummer Klaas Been beschikt over veel veerkracht. Na de onverwachte nederlaag tegen Babak Zahmat herstelde de gewezen koploper zich meteen met een snelle zege op Tom Molewijk. Doordat Babak Zahmat niet langs de taaie verdediging van Frans Veerman heen kwam, heeft ook de C-groep twee titelkandidaten. Hier zitten Tom Molewijk en Valentijn Phijffer op het vinkentouw.