zaterdag 15 maart 2008

Topduel eindigt onbeslist

 

Willy Hendriks (l) kiest de aanval tegen Vincent Rothuis
Posted by Picasa

A-groep:
De twee koplopers Willy Hendriks en Vincent Rothuis deelden na een zet of twintig het punt. De Didamse schaakmeester koos vanuit de opening de aanval tegen zijn streekgenoot. Vincent Rothuis vond echter het juiste tegenspel en na dameruil vervlakte de stelling, waarna de vrede werd getekend. Van de vijf achtervolgers wonnen slechts Jaap Houben en Tijmen Kampman. De ASV-ers Wouter van Rijn en Richard van der Wel vochten een verbeten strijd uit. Na een grootscheepse ruil restte een remiseeindspel. Tijmen Kampman maakte handig gebruik van de kansen die Michiel Jansen hem bood. In tijdnood won de Veenendaler de partij. Jaap Houben was de meerdere van Robert Verkruissen.

B-groep:
Huub Blom heeft als enige nog de maximale score. De OSBO-competitieleider was in het toreneindspel veel handiger dan de ASV-er Eric Hartman. Murat Duman won het duel der studenten. Zijn teamgenoot van ASV 4, Bijan Zahmat, raakte door een penning een stuk kwijt. Daarna was de klus makkelijk te klaren voor Murat Duman. Bert Duijker speelde een enerverend duel tegen Gerrit Janssen. De Torenaar koos de aanval op de damevleugel, maar moest uiteindelijk toch in remise berusten.

C-groep:
Klaas Been blijft winnen. De Hilversummer was ditmaal de Achterhoeker Tom Huijink te slim af. Ook Frans Veerman en Valentijn Phijffer zakten weg uit de top van het klassement. De ASV-routinier ging onderuit tegen Tom Molewijk. Valentijn Phijffer overschreed de tijd tegen Babak Zahmat. Daarmee zijn Tom Molewijk en Babak Zahmat de laatste twee achtervolgers van Klaas Been.