vrijdag 14 maart 2008

Willy Hendriks favoriet in Voorjaarstoernooi 2008

Het Voorjaarstoernooi is met 62 deelnemers ruim minder bezet dan gewoonlijk. Gelet op de drukke schaakkalender is dat misschien niet eens vreemd. Maar het gaat ook deze editie niet om de spelers die er niet zijn, maar om schakers die wel de strijd aan gaan.

A-groep
In de hoofdgroep is Willy Hendriks de te kloppen man. De kopman van De Toren en tevens trainer van ASV zal echter moeten afrekenen met Vincent Rothuis en enkele ASV-ers. Rothuis lijkt met zijn terugkeer bij tweedeklasser Zevenaar de vorm hervonden te hebben. Wellicht kan hij Hendriks bijbenen. Zeker is echter dat Rothuis in vele partijen voor spektakel zal zorgen. De ASV-ers Wouter van Rijn en Remco de Leeuw moeten proberen voor het lokale succes te zorgen. De Veenendaalse jeugdtalenten Tijmen Kampman en Stefan Bekker en Noud Lentjes van De Toren vertegenwoordigen met Rothuis de jonge generatie in dit toernooi.

B-groep
In de B-groep is het krachtsverschil als vanouds klein. Michel Auwens (PION), Eric de Winter (Velp)en Jan Hendrik Neuteboom (Wageningen) strijden meestal met de besten mee. De tegenstand zal van het Torenduo Michel Teunissen en Gerrit Janssen en het jonge ASV-duo Murat Duman en Bijan Zahmat komen. Verder zijn spelers als Huub Blom (Mook) en de ASV-er Jacques Boonstra onvoorspelbaar in hun dadendrang. Kortom: deze groep zal tot de laatste partij spannend zijn.

C-groep
Ook in deze groep zal het lang spannend zijn. Valentijn Phijffer (SMB) eindigt ongetwijfeld bij de besten. De ELO-sterkste Klaas Been (HSG) zal daarnaast ook Tom Molewijk en de ASV-ers Ignace Rood, Frans Veerman en Horst Eder als lastige concurrenten kunnen verwachten.

Zaterdag om 10 uur gaan de klokken an en ontbrand de strijd in het gezellige grand-café van het Lorentz Ondernemerscentrum. Op deze site kunt u het toernooiverloop volgen, maar ter plekke is natuurlijk veel leuker.