zaterdag 23 maart 2013

Armen Hachijan slaat gat met achtervolgers

Het Apeldoornse onderonsje tussen Armen Hachijan en Stefan Kuipers leidde niet tot een salonremise. De clubgenoten van Schaakstad Apeldoorn gingen het duel op het scherpst van de snede aan en Armen Hachijan toonde zich daarin de beste. Maarten Solleveld legt zich niet zomaar neer bij het verliezen van zijn titel. Voor de Nijmeegse grootmeester is de opdracht nu simpel: alles winnen. Dat deed Solleveld in deze ronde ten koste van Stefan Bekker. John Sloots moet weer een stapje terug doen. De Apeldoornse ASV-er ging kopje onder tegen David Miedema, die zo in de achtervolgende groep blijft. Hotze Hofstra lijkt de eindsprint ingezet te hebben. De Bennekommer boekte zijn tweede zege op rij. Freddie van der Elburg was zijn slachtoffer.

Carlos Preuter lijkt hard op weg om groep B te winnen. Ook Nadia Bloemendaal moest buigen voor de Arnhemmer, die nog altijd de maximale score heeft. De achtervolgers Martin Beenhakker en Harry Verhoef deelden het punt, waardoor de voorsprong voor Carlos Preuter nu een vol punt is. Het ASV-onderonsje tussen Murat Duman en Bent Schleipfenbauer werd gewonnen door de meer ervaren speler. En zo zakt Bent Schleipfenbauer terug naar de middenmoot.

In de C-groep heerst het talent Rembrandt Bruil. De Torenaar versloeg in de vijfde ronde zijn clubgenoot Malcolm Lok. En extra meevaller was de remise van medekoploper Martin Witthaus, die niet langs Rainer Haupt kwam. Theo Koeweiden verloor het ASV-duel der achtervolgers van Hub Kusters en moet nu definitief afhaken bij de toppers. Mick van randtwijk daarentegen haakt weer aan. De jonge Apeldoorner won van Gerard de Visser uit Rhenen. Nedzat Sulejmani kwam op 3½ punt. De ASV-er versloeg zijn jonge clubgenoot Alain van der Velden.