zaterdag 23 maart 2013

Sebastian Halfhide kent sensationele toernooistart

Sebastian Halfhide heeft ook zijn tweede partij gewonnen. Ditmaal won het Utrechtse talent van de sterke Bennekommer Hotze Hofstra. Sebastian Halfhide behoort daardoor tot de kopgroep van acht spelers met de maximale score. Willy Hendriks viel bijna uit die groep. Tegen Mees van Osch was de Zutphenaar een stuk achter geraakt, maar in het eindspel blunderde zijn clubgenoot, waardoor vroege schade voorkomen werd. Maarten Solleveld kreeg het ook niet cadeau van Otto Wilgenhof. Met een kwaliteit minder zocht de ASV-er praktische kansen. De grootmeester van Schaakstad Apeldoorn wist echter alle gevaar te bezweren. Stefan Kuipers wist routinier Jaap Vogel te bedwingen. Met een schijnoffer beƫindigde de Apeldoorner het duel. Ook David Miedema, Stefan Bekker, Armen Hachijan en Demre Kerigan hebben nog 100%.

In groep B zijn nog zeven spelers zonder kleerscheuren de eerste twee ronden doorgekomen. Tot dat zevental behoren ook de ASV-ers Murat Duman en Bent Schleipfenbauer. Murat Duman klopte in de tweede ronde Luc van Dijk uit Lelystad. Bent Schleipfenbauer was te sterk voor Jaap Glazenburg van WDC. Robert Naasz slaagde er niet in aan te haken bij de kopgroep. Carlos Preuter was hem de baas.  De Apeldoorner Dick van der Klis kwam door een zege op Hans van Leeuwen van SMB op twee punten. Ook Jacko Reiding, Harry Verhoef en Nadia Bloemendaal hebben twee punten.

Mick van Randtwijk en Rembrand Bruil zijn vertegenwoordigers van de nieuwe generatie die zich met de besten in groep C weten te meten. Mick van Randtwijk versloeg de Duitser Rainer Haupt, terwijl Rembrandt Bruil Gerard de Visser uit Rhenen klopte. Namens ASV handhaven Theo Koeweiden en Hub Kusters zich aan de top. Theo Koeweiden verraste clubgenoot Kazem Mollahosseini. Hub Kusters was de meerdere van Henk Slaats. Daarmee zijn er vijf spelers met 2 uit 2. De ASV-ers Bob Kooij en Nedzat Sulejmani raakten door hun onderlinge remise op achterstand.