zaterdag 23 maart 2013

Carlos Preuter als enige nog op de maximale score

Armen Hachijan zag zijn zegereeks afgebroken. De Apeldoorner deelde in de zesde ronde het punt met David Miedema. Maarten Solleveld naderde de koploper tot op een half punt. Dat ging ten koste van zijn teamgenoot Stefan Kuipers. De opmars van Hotze Hofstra werd gestuit. De Bennekommer verloor van Demre Kerigan. Willy Hendriks herpakte zich. OSBO-kampioen Stefan Bekker kon de dadendrang van Willy Hendriks niet weerstaan. Namens ASV doet Jon Sloots de hele dag al van zich spreken. Ditmaal werd Michel Kerkhof geklopt. Ook Richard van der Wel is op stoom gekomen. De jonge Utrechter Sebastian Halfhide kreeg klop. Beide ASV-er hebben nu  vier punten.

Ook Murat Duman heeft Carlos Preuter geen halt toe kunnen roepen. Daarmee is Carlos Preuter de enige van de 99 schakers die nog steeds zonder puntverlies is. Na een moeizame start is Tony Hogerhorst nu ook komen bovendrijven. De ASV-er versloeg Harry Verhoef van Bennekom. Achter de ASV-er, die een punt achterstand heeft op de koploper volgen Nadia Bloemendaal en Frank Bijleveld. Nadia Bloemendaal kwam op 4½ punt door een zege op Martin Beenhakker, terwijl Frank Bijleveld Jaap Glazenburg terugwees. De jonge ASV-ers presteren met wisselend succes. Bent Schleipfenbauer heeft vier punten en Pieter Verhoef staat slechts op twee.

De ASV-er Hub Kusters heeft de spanning in de C-groep teruggebracht. Rembrandt Bruil kwam niet door de taaie verdediging van Hub Kusters. Hierdoor kon de Duitser Martin Witthaus naast de jonge Torenaar op vijf punten komen.Martin Witthaus deed dat ten koste van Mick van Randtwijk. Nedzat Sulejmani versloeg Gerard de Visser en kwam net als Rainer Haupt op 4½ punt. Beide spelers hebben dus ook nog kans op de toernooiwinst.