zaterdag 23 maart 2013

Maarten Solleveld onderuit in jacht op titelprolongatie


De derde ronde kende een grote sensatie. Titelverdediger Maarten Solleveld ging namelijk onderuit tegen zijn Apeldoornse clubgenoot Armen Hachijan. De andere drie titelhouders profiteerden hier van. Stefan Kuipers kwam met zwart niet in gevaar tegen de kersverse OSBO-kampioen Stefan Bekker. Willy Hendriks stopte de smaakmaker van de eerste twee ronden, Sebastian Halfide en David Miedema was te sterk voor Demre Kerigan. De ASv-ers spelen vooralsnog geen vooraanstaande rol. Al doet Ruud Verhoef het met 2 uit 3 uitstekend. In een tijdnoodduel was Ruud Verhoef handiger dan Richard van der Wel. Ook John Sloots heeft twee punten. Peter Pilgrim was geen partij voor hem.

In groep B doen twee ASV-ers een gooi naar de titel. Bent Schleipfenbauer pakte zijn derde zege op rij. Routinier Dick van der Klis uit Apeldoorn dolf het onderspit. Murat Duman was veel te sterk voor Jacko Reiding. De twee ASV-ers hebben nog directe concurrentie van Carlos Preuter. De oud-speler van De Toren versloeg de nummer één geplaatste Arent Luimes van Rokade uit Lichtenvoorde. Harry Verhoef en Nadia Bloemendaal deelden het punt en volgen het leidende trio op een half punt.

Ook in groep C zijn er nog drie spelers die al hun partijen wonnen. Theo Koeweiden behoort niet tot dat drietal. De ASV-er ging onderuit tegen de Duitser Martin Witthaus. Hub Kusters houdt de kampioensrace wel vol. De jonge Apeldoorner Mick va Randtwijk bracht Kusters niet uit het evenwicht. Rembrandt Bruil won wel zijn derde partij. De jonge Torenaar was te slim voor Bob Kooij.