zaterdag 23 maart 2013

Armen Hachijan wint ASV Voorjaarstoernooi


Armen Hachijan heeft op eigen kracht de titel veiliggesteld. In een spannende strijd offerde de Apeldoorner een kwaliteit tegen Demre Kerigan. De speler uit Purmerend kon vervolgens twee door het loperpaar ondersteunde vrijpionnen niet stoppen. Achter de toernooiwinnaar ging Maarten Solleveld nog onderuit tegen David Miedema. De Eindhovenaar was met twee stukken tegen de toren in het eindspel oppermachtig. Willy Hendriks kwam nog op de gedeelde derde plaats door Stefan Kuipers te verslaan. John Sloots won het ASV-duel met Richard van der Wel en kwam zo op 5 punten. Dat lukt ook Peter Boel, die ook al in een ASV-onderonsje Remco Gerlich klopte.

 

Carlos Preuter was dit toernooi ongenaakbaar. De als laatste geplaatste speler in de B-groep won al zijn partijen. In de slotronde was ook Tony Hogerhorst kansloos tegen de in bloedvorm verkerende groepswinnaar. In de schaduw van het geweld van Carlos Preuter werd Nadia Bloemendaal tweede. Door Frank Bijleveld te kloppen kwam de vroegere Torenspeelster op 5½ punt. Daar waar Tony Hogerhorst op vijf punten bleef staan, kwamen zijn clubgenoten Murat Duman en Bent Schleipfenbauer door te winnen nog op vijf punten. Dat gold ook voor Harry Verhoef van Bennekom.

 

In de C-groep kreeg het toernooiverloop een anti-climax. De Duitser Rainer Heinz was even Arnhem ingegaan, maar kon de weg terug niet vinden. Hierdoor had Rembrandt Bruil een gratis punt. Martin Witthaus liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. De clubgenoot van Heinz versloeg na een geweldige strijd de ASV-er Nedzat Sulejmani. Hierdoor eindigde het duo samen op de eerste plaats. Mick van Randtwijk werd keurig derde door Bob Kooij in de slotronde te kloppen. Hub Kusters sloot een goed toernooi af met een zege op Frans Veerman. De Limburger van afkomst speelde steeds met de besten mee en kwam net tekort voor de eerste plaats. Op de vierde plaats kwamen de ASV-ers Dick Vliek, Nedzat Sulejmani, Alain van der Velden en de Duitser Rainer Heinz met 4½ punt.