zaterdag 22 maart 2014

ASV Voorjaarstoernooi van start met bijna 80 schakers

Het ASV-Voorjaarstoernooi is even na tienen begonnen met bijna 80 schakers. De te kloppen man in de A-groep is Ruud Janssen. De captain van eersteklasser De Toren/VSV heeft ook stevige concurrentie van de meesters Robert Ris, Sander van Eijk, Fred Slingerland en David Miedema. Het zijn echter niet alleen de titelhouders die een gooi naar het kampioenschap zullen doen. Rob Schoorl, Ewoud de Groote en ook Stefan Bekker zullen zich willen mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.



In groep B zijn op papier Iloy Timmerman en Jan Hendrik Neuteboom de sterkste spelers. Het gat met de routiniers Désiré Fassaert en Gerrit Janssen en ook talent Pieter Verhoef is echter niet groot. Het belooft dus ook in deze groep een spannend toernooi te worden.

Henk Hamer is in groep C de favoriet. Lucas de Jong is in deze groep misschien wel de beste speler, maar aangezien de krachtsverschillen met ook Rolf Hendriks, Hub Kusters en Oscar Mercan maar klein zijn, is ook in de groep geen uitgesproken titelkandidaat.