zaterdag 22 maart 2014

Ronde 7: Robert Ris wint ASV Voorjaarstoernooi

Het ASV Voorjaarstoernooi van 2014 is gewonnen door Robert Ris.

Toernooiwinnaar Robert Ris


In de slotronde klopte de speler van meesterklasser BSG Sander van Eijk. Een verre vrijpion besliste de partij. Robert Ris scoorde 6,5 punt in het zeer sterk bezettetoernooi. Ron Schoorl werd na een sterk gespeeld toernooi tweede. Zoals hij het hele toernooi al wind mee had, was dat in de laatste ronde niet anders. Tom Bus miste een mat en liet de partij remise lopen. Ruud Janssen redde zijn toernooi nog enigszins door in de slotronde van Daan Holtackers te winnen. In een dametoreneindspel was de Arnhemse grootmeester handiger dan zijn opponent. Ewoud de Groote, Otto Wilgenhof en Fred Slingerland sloten door winst in de slotronde bij Ruud Janssen aan op de derde plaats.

Robert Ris pakt titel

In groep B wonnen Pieter Verhoef, Sebastiaan Dijksman en Geert van Hoorn hun laatste partij. Beide spelers eindigden zo op 5,5 punten; goed voor een gedeelde eerste plaats. Pieter Verhoef hield knap routinier Désiré Fassaert eronder, terwijl Geert van Hoorn zijn clubgenoot Gerrit Janssen de baas was. Sebastiaan Dijksman versloeg Niels Matser. ASV-er Nico Schoenmakers zag een prijs aan zijn neus voorbijgaan door te verliezen van Nadia Bloemendaal. Ook de oud-ASV-ers Ignace Rood en Marco Braam vielen terug door een nederlaag in de slotronde.

Sebastiaan Dijksman, Geert van Hoorn en Pieter Verhoef

Quirine Naber en Henk Hamer deelden de winst in groep C. Quirine Naber deelde vrij snel het punt met Lucas de Jong. Haar hoop dat Henk Hamer niet langszij zou komen was snel vervlogen. Ko Kooman verspeelde een stuk en daarna was de Doetinchemmer genadeloos. Hierdoor kwamen Naber en Hamer beiden op zes punten. Hub Kusters pakte de met Lucas de Jong gedeelde derde plaats door van Oscar Mercan te winnen. Kazem Mollahosseini kwam via een zege op Frans Veerman ook al op vijf punten.

Quirine Naber en Henk Hamer