zaterdag 22 maart 2014

4e ronde: Wie stopt Rob Schoorl?

Soms heb je als schaker van die dagen dat er wind mee is. Zo'n dag lijkt Rob Schoorl vandaag te hebben. De speler van HMC Den Bosch kreeg in een onderling duel met medekoploper en teamgenoot David Miedema pardoes een stuk cadeau. Miedema nam een vergiftigde pion en overzag een schaakje. Van de achtervolgers van het leidende duo won alleen Robert Ris. In een spannende strijd versloeg de speler van BSG Ruud Janssen, die zijn titelkansen daarmee tot nul zag dalen. Ewoud de Groote wierp Fred Slingerland terug, waardoor Schoorl alleen Robert Ris op een half punt achterstand heeft. Ewoud de Groote en David Miedema hebben al een vol punt achterstand.

Otto Wilgenhof (l) stuit Sander van Eijk

In groep B is het ongemeen spannend. Désiré Fassaert koos de aanval tegen koploper Sebastiaan Dijksman, maar kwam uiteindelijk niet verder dan remise. Hierdoor konden Pieter Verhoef en Geert van Hoorn op gelijke hoogte komen met de Tilburger Dijksman. Pieter Verhoef klopte Bart Koeweiden en Marco Braam ging onderuit tegen de jonge Torenaar. Niels Matser en Ignace Rood bleven door zeges op het vinkentouw.

Rechts de oud-ASV-ers Marco Braam en Ignace Rood
 

Quirine Naber heeft het heft in handen genomen in groep C. Henk Hamer kon het niet bolwerken tegen de speelster van De Toren. Hub Kusters heeft als enige nog directe aansluiting.De ASV-er voorkwam dat de dames de macht grepen. Karin Pruijssers was zijn slachtoffer. Oscar Mercan raakte al vroeg een stuk kwijt, maar het noodgedwongen offer kreeg een vervolg in een krachtige aanval. David Bakker kon daartegen niet de goede oplossingen vinden. Kazem Mollahosseini en Ali Shahbaz brachten hun score ook op drie punten.

Peter van Deursen (l) strijdt tegen Remco Menger