zaterdag 22 maart 2014

Ronde 6: Robert Ris stevent op titel af

Robert Ris maakt tot dusver de minste fouten van alle toppers. Het is dan ook niet toevallig dat de BSG-er alleen aan de leiding bleef. Clubgenoot Ewoud de Groote kreeg een enorme koningsaanval over zich heen. Dat kostte hem veel tijd en uiteindelijk overschreed De Groote in toch al mindere stelling de tijd. Rob Schoorl blijft de voornaamste achtervolger. Ditmaal profiteerde de slim spelende HMC-speler van een onnauwkeurigheid van Otto Wilgenhof. Na materiaalverlies staakte de ASV-er de strijd. Ook Peter Boel moest de toppers laten gaan. Sander van Eijk was een maatje te groot voor de ASV-er. Ruud Janssen en Mees van Osch vochten tot op het bot door. Remise werd de beloning voor de inzet.

Tom Bus (r) onderweg naar zege op David Miedema
 
In groep eindigde de drie partijen tussen de koplopers allen in remise. Hierdoor bleven Pieter Verhoef, Geert van Hoorn, Désiré Fassaert en Sebastiaan Dijksman deel uit maken van de leidende groep. Ignace Rood had zich daarbij kunnen voegen, maar Gerrit Janssen stak daar een stokje voor. Met Niels Matser, Gerrit Janssen en Nico Schoenmakers op de hielen mogen de vier koplopers strijden voor de toernooiwinst.

Remise!

Quirine Naber lijkt hard op weg naar de winst in de C-groep. Oscar Mercan raakte eerst een kwaliteit kwijt en in tijdnood gaf de ASV-er nog een stuk weg. Hub Kusters haakte voorlopig af. Henk Hamer bleef door de ASV-er te kloppen een half punt achter Quirine Naber. Ko Kooman steelt de show. Door een knappe zege op de sterke David Bakker bracht de nestor van ASV zijn score al op 4,5 punt. Een knappe prestatie!

Henk Hamer (l) wint van Hub Kusters