zaterdag 22 maart 2014

Ronde 5: Robert Ris stopt zegereeks Rob Schoorl

Rob Schoorl  heeft in ronde 55 zijn Waterloo gevonden. De speler van HMC Den Bosch ging onderuit tegen Robert Ris, die geen fout maakte. De speler van meesterklasser BSG gaat nu alleen aan kop met een half punt voorsprong op Rob Schoorl. Sander van Eijk kwam door een zege op David Miedema weer in de achtervolgende groep, die tot Arnhemse vreugde twee ASV-ers telt. Otto Wilgenhof klopte na in de vorige ronde Sander van Eijk op remise gehouden te hebben nu Fred Slingerland. Daarmee is de ASV-er ook weer een rozendoder. Heel sneaky is ook Peter Boel aangesloten bij de subtop. Door een knappe zege op Stefan Bekker bracht ook de Nederlands journalistenkampioen zijn score op 3,5 punt.

Robert Ris (l) stopt Rob Schoorl
De twee topduels in groep B eindigden in remise, waardoor de spanning flink is toegenomen. Sebastiaan Dijksman verspeelde zijn eerste halve punt tegen Geert van Hoorn, die aan een sterk toernooi bezig is. Pieter Verhoef kwam niet langs de vroegere eindredacteur van ASV-Nieuws, Ignace Rood. Ook daar een puntendeling dus. Désiré Fassaert profiteerde door Niels Matser te kloppen. De ASV-er is nu een van de vier koplopers met vier punten.

De toppers in groep B
Hub Kusters heeft Quirine Naber het eerste puntverlies bezorgd. De ASV-er hield de nog ongeslagen Quirine Naber op remise, maar daarmee bleef laatstgenoemde wel aan kop. Henk Hamer en Oscar Mercan zijn de andere directe achtervolgers. Henk Hamer herstelde zich van zijn nederlaag tegen Naber en won van Clemens Wijman. Oscar Mercan liet Fred Rienstra in het stof bijten. Lucas de Jong en David Bakker sloten door zeges ook weer aan.

Quirine Naber (zwart) in de problemen tegen Hub Kusters