zaterdag 22 maart 2014

2e ronde: Grootmeester Ruud Janssen onderuit tegen Rob Schoorl

In het verslag van de eerste ronde schreven we al dat ASV-toernooien per definitie moeilijk zijn voor de favorieten. Daarop zal dit Voorjaarstoernooi geen uitzondering zijn. Ruud Janssen is dit toernooi de eerste die sneuvelde. De Arnhemse grootmeester stevende op winst af toen hij ineens blunderde tegen Rob Schoorl. Maar Ruud Janssen moeten we niet te vroeg afschrijven. De speler van De Toren/VSV heeft de mentaliteit om zich terug te vechten. De vier meesters bleven zonder kleerscheuren. David Miedema klopte Wageningenspeler Stefan Bekker en de ASV-er Otto Wilgenhof kon Robert Ris niet weerstaan. Tom Bus moest buigen voor Sander van Eijk en Henny Haggeman kon niet opnieuw verrassen tegen Fred Slingerland.

Ron Schoorl met wit tegen Ruud Janssen

Jan Hendrik Neuteboom moest ook al vroeg in het toernooi afscheid nemen van zijn 100%-score. De Wageninger kwam tegen Bart Koeweiden niet verder dan remise. Oud-ASV-er Ignace Rood was een maatje te klein voor Désiré Fassaert. Arbiter Huub Blom gaat zich niet mengen in de strijd om de titel. Gerrit Janssen maakte duidelijk, dat "schoenmaker blijf bij je leest" opgeld doet voor Huub Blom. Het Torentalent Geert van Hoorn gaat zich mengen in de strijd om de titel. Niels Matser sneuvelde tegen de jongeling.

Nadia Bloemendaal (l) tegen Sebastiaan Dijksman
Lucas de Jong komt vooralsnog niet aan een zegereeks toe. Tom Smit wist de speler van SMB op remise te houden. De hoogstgeplaatste Henk Hamer boekte wel zijn tweede zege. Fred Rienstra moest eraan geloven. Rolf Hendriks haakte even af bij de toppers. Quirine Naber was de routinier te slim af. Hub Kusters bleef tegen David Bakker op remise steken en moet nu ook de achtervolging inzetten.
Lucas de Jong (r) tegen Tom Smit