zaterdag 22 maart 2014

3e ronde: Rob Schoorl blijft reuzendoder

Niet alleen Ruud Janssen is gestruikeld over Rob Schoorl. In de derde ronde overkwam  Sander van Eijk dat ook. Daarmee moeten we de speler van HMC Den Bosch wel toevoegen aan het rijtje titelkandidaten. Met Rob Schoorl heeft alleen David Miedema nog de maximale score. De teamgenoot van Schoorl klopte Ewoud de Groote van BSG. Het topduel tussen de meesters Robert Ris en Fred Slingerland eindigde in een puntendeling. Ruud Janssen herstelde zich ten koste van de ASV-er John Sloots van zijn onnodige nederlaag uit de tweede ronde.

Ewoud de Groote (l) verliest van David Miedema
In de B-groep is alleen Sebastiaan Dijksman nog zonder puntverlies. De speler van De Stukkenjagers klopte de geroutineerde speler van De Toren, Gerrit Janssen. Het topduel tussen Désiré Fassaert en Geert van Hoorn eindigde in remise. Hierdoor kwamen drie spelers langszij bij dit duo. Onder hen Marco Braam. De oud-ASV-er profiteerde van een zwakke pionnenstructuur van Jan Hendrik Neuteboom. Pieter Verhoef en Bart Koeweiden vonden ook aansluiting.

Arbiter Huub Blom (l) klopt Carlos Preuter
Henk Hamer deed opnieuw een succesvolle poging een aanval op de koppositie af te slaan. Oscar Mercan kon de Doetinchemmer niet verrassen. Quirine Naber won het duel tussen de sterkste vrouwen in de C-groep. Hierdoor is ook zij nog zonder puntverlies. Hub Kusters en David Bakker zijn de voornaamste achtervolgers. Hub Kusters klopte zijn ASV-clubgenoot Frans Veerman en David Bakker verraste Lucas de Jong.

Yasine Hajo (r) tegen Kazem Mollahosseini