zaterdag 28 maart 2015

2e ronde: Jan Knuiman blijft verrassen

Ook in de tweede ronde maakten de grootste titelkandidaten voor de eindzege in groep A geen fout. Felix Levin won heel snel van de ASV-er Wouter van Rijn. Sander van Eijk verliest de Duitse grootmeester echter niet uit het oog. Voerendaalspeler Tom Bus werd het tweede slachtoffer van de Wageningenspeler. Van de ASV-ers die in de eerste ronde wonnen bleef alleen Otto Wilgenhof overeind. Clubgenoot Richard van der Wel dolf het onderspit. Sebastiaan Smits zal het intussen niet meer zo hebben op ASV-ers. Nadat in de eerste ronde Anne Paul Taal van hem won, was het nu Jan Knuiman die de speler van DSC Delft versloeg.
Jan Knuiman in opperste concentratie
In groep B spelen de ASV-ers een vooraanstaande rol. Tony Hogerhorst, Jacques Boonstra en Harold Boom brachten hun score op twee punten. Ook oud-toernooiwinnaar Carlos Preuter verspeelde nog geen punt. De oud-speler van De Toren zit daarmee nog op zijn winnende schema uit 2012.

In groep C zijn nog vijf spelers met de maximale score. Onder hen de topscorer van ASV 13, Nedzat Sulejmani. In de tweede ronde versloeg Sulejmani zijn teamgenoot Edward Kuster. Kazem Moollahosseini en Frans Veerman verloren hun tweede partij en moesten de koplopers voorlopig even laten gaan. Jeffrey van Swieten, Peter Hamers, Henk Hamer en Jan Looyen zijn de andere vier spelers zonder puntverlies.