zaterdag 28 maart 2015

5e ronde: Felix Levin en Stefan Bekker pakken koppositie

In groep A spaarden de spelers elkaar in de vijfde ronde niet. Remises waren er dan ook amper. Felix Levin won vrij snel van Thomas Beerdsen. Het gevecht tussen Stefen Bekker en Otto Wilgenhof was spannender. Uiteindelijk moest de ASV-er een stuk geven voor een vrijpion. De Wageninger rondde daarna snel af. Levin en Bekker hebben nu beiden 4,5 punt. Sander van Eijk is met vier punten nog de enige echte concurrent van het leidende duo. De Wageninger versloeg Joop Hummel.
Thomas Beerdsen (r) gaat onderuit tegen Felix Levin


Jimmy Geboers lijkt de verre reis vanuit Belgiƫ niet voor niets gemaakt te hebben. De koploper in groep B hield zijn koppositie vast ten koste van Hamoen Habibi. Het was voor Geboers de vijfde zege op rij. Carlos Preuter versloeg zijn schaakvriend Tony Hogerhorst. De winnaar van 2012 blijft zo in de achtervolgende groep. Daartoe behoort ook Harold Boom nog. De ASV-er in Edese dienst versloeg E-pupil Luuk van Steenoven.
Jan Vermeer, Quirine Naber en Hub Kusters aan de staartborden
Net als in groep B lijkt ook in groep C de koploper ongenaakbaar. Henk Hamer van Doetinchem 3 won zijn vijfde partij tegen Tom Smit. Een vol punt achter hem volgen Jeffrey van Swieten en routinier Frans Veerman. Van Swieten van De Cirkel klopte Nedzat Sulejmani, terwijl Veerman de betere was in het duel met Jan Arts.
Tom Smit (l) tegen Henk Hamer