zaterdag 28 maart 2015

3e ronde: Felix Levin neemt afstand van concurrentie

De harten van de ASV-ers gingen sneller kloppen toen men zag dat Otto Wilgenhof in de derde ronde gekoppeld was aan Felix Levin. De speler van ASV 1 scoort dit seizoen juist tegen sterkere spelers erg  goed. Tegen de Duitse grootmeester lukte het echter niet om een resultaat te halen. Levin zag met veel genoegen dat de vier andere spelers met twee punten onderling remise speelden. De Wageningse teamgenoten Sander van Eijk en Stefan Bekker deden elkaar onder het toeziend oog van 'mister Wageningen' Harrie van Lotringen geen pijn. Knap was de remise van Geert van Hoorn tegen de op papier veel sterkere Thomas Beerdsen.

Tom Bus (wit) gaat onderuit tegen Joop Hummel
Harold Boom is de sensatie van het toernooi in groep B. In de derde ronde versloeg de ASV-er, die ook voor De Cirkel uitkomt, zijn clubgenoot Tony Hogerhorst. Met de Belg Jimmy Geboers is Boom nu de enige speler met drie punten. Geboers klopte in de derde ronde Carlos Preuter. De ASV-er Jacques Boonstra speelde remise tegen David Berendsen en staat nu een half punt achter de twee koplopers.
Harold Boom (r) op weg naar de koppositie
Ook in groep C zijn er nog twee koplopers met de maximale score. Peter Hamers verraste aan het topbord Jeffrey van Swieten van De Cirkel. Een knappe prestatie van de speler van De Toren. Ook de Doetinchemmer Henk Hamer is tot dusver onverslaanbaar. De ASV-er Nedzat Sulejmani kon het niet bolwerken tegen Hamer. Jan Looyen kwam niet op drie punten. De Arnhemmer bleef tegen Jan Arts op remise steken.

Kees van Keulen (l) tegen Tom Smit