zaterdag 28 maart 2015

6e ronde: Titel vrijwel zeker naar Stefan Bekker

Stefan Bekker heeft de titanenstrijd met Felix Levin in zijn voordeel beslist. De Duitse grootmeester tastte al vroeg in de partij opzichtig mis. Levin sloeg een pion op b2 en verloor twee zetten later eenvoudig een stuk. Jaap Houben kreeg zo de kans om naast Levin in de top van het klassement terecht te komen. Zutphenaar Klaas Hagendijk was een gewillige prooi. Levin en Houben staan met 4,5 punt een vol punt achter op koploper Stefan Bekker. Sander van Eijk wist daar niet tussen te komen. Hij verloor van Thomas Beerdsen die ook op 4,5 punt kwam.

Felix Levin (r) blundert tegen Stefan Bekker
Johnny Paans heeft de spanning in groep B teruggebracht. De speler van Pallas versloeg Jimmy Geboers. De Belg zag zo zijn zegereeks op een belangrijk moment afgebroken worden. Harold Boom greep meteen zijn kans en via een zege op Carlos Preuter kwam de ASV-er ook op vijf punten. Johnny Paans staat een half punt achter de leiders. Er is een grote groep spelers met vier punten die nog volop kans heeft op een prijs.
Johnny Paans (l) brengt de spanning terug
Frans Veerman is er niet in geslaagd de koploper in groep C op de knieën te krijgen. De routinier van  ASV kwam tot in het toreneindspel, maar daarin had Henk Hamer een pion meer. De Doetinchemmer promoveerde als eerste en stopte toen de vrijpion van Frans Veerman. Jeffrey van Swieten is met een punt achterstand de laatste concurrent voor Hamer. In de slotronde spelen de twee kemphanen tegen elkaar. Dat wordt dus een heuse finale.
Frans Veerman (r) redt het niet tegen de koploper