zaterdag 28 maart 2015

1e ronde: 85 deelnemers starten in ASV Voorjaarstoernooi 2015

Het ASV Voorjaarstoernooi van 2015 is even na tienen van start gegaan. Het deelnemersaantal groeide de laatste dagen nog fors en uiteindelijk zijn er 85 spelers actief vandaag. In groep A zijn de Duitse grootmeester Felix Levin en de Wageningse schaakmeester Sander van Eijk de kopstukken. Willy Hendriks moest vanwege ziekte helaas verstek laten gaan.

In de eerste ronde verspeelde alleen Jaap Houben een half punt. De Utrechter kwam niet langs Jan Knuiman. Felix Levin maakte geen fout tegen Jef Verwoert en ook Sander van Eijk won zijn eerste partij. Pieter Verhoef kon de Wageninger niet weerstaan. De ASV-ers zijn op dreef, want de enige andere uitslag die tegen de verwachting in was, was de winst  van Anne Paul Taal op Sebastiaan Smits.
Anne Paul Taal (l) werkt aan zijn eerste punt
In groep B maakten de hoogstgeplaatste spelers ook geen fout. Alleen Piet de Mol kwam niet langs clubgenoot Theo Koeweiden. Remise. Eenzelfde goede prestatie leverde Bob Kooij tegen Nico Schoenmakers. Jacko Reiding verraste Johan Visser.

In groep C hadden denon op papier sterkere spelers meer problemen. Jeffrey van Swieten maakte geen fout tegen Remco Menger, maar Gerald Visch ging wel onderuit. De ASV-er Kazem Mollahosseini verraste de speler van VDS. Ook Bert Sigmond ging de mist in. Wageninger Jos Fischer ging met het volle punt aan de haal.