zaterdag 28 maart 2015

7e ronde: Stefan Bekker wint ASV Voorjaarstoernooi

Stefan Bekker is winnaar geworden van het Voorjaarstoernooi. De editie van 2015 was een spannende. In de slotronde deed Stefan Bekker nog zijn uiterste best om ook Thomas Beerdsen te verslaan. Dat lukte in het verre eindspel net niet. De remise was echter genoeg voor de eerste plaats. Felix Levin won van Jaap Houben en stelde zo de tweede plaats veilig. Sander van Eijk kwam door een winstpartij tegen Sebastiaan Smits, die een geweldige wederopstanding kende, op de met Beerdsen gedeelde derde plaats.
Toernooiwinnaar Stefan Bekker
In groep B herstelde Jimmy Geboers zich van zijn nederlaag tegen Johnny Paans. Tony Hogerhorst ging tegen de Belg onderuit. Doordat Harold Boom niet langs Johnny Paans kwam, werd Geboers groepswinnaar met zes punten. Boom werd met een half punt achterstand tweede. Hamoen Habibi, Carlos Preuter en Johnny Paans werden met vijf punten gedeeld derde.
Harold Boom op prachtige 2e plaats
De finale van groep C eindigde met een anti-climax. Uiteraard was Jeffrey van Swieten de winst van harte gegund, maar ook de speler van De Cirkel had liever op een andere manier gewonnen. Henk Hamer deed een onreglementaire zet en moest vervolgens met de aangeraakte koning spelen. Dat kostte een toren en misschien wel de ongedeelde toernooiwinst. Beide spelers eindigden nu op zes punten. Achter dit duo eindigden Jan Arts, Jan Looyen en Bert Sigmond op vijf punten gedeeld derde.
De finale