zaterdag 28 maart 2015

4e ronde: Remise in topduel Sander van Eijk tegen Felix Levin

In de vierde ronde stond het topduel tussen Felix Levin en Sander van Eijk op het programma.
Sander van Eijk (l) - Felix Levin
Het werd een spannend gevecht tussen de twee matadors. Felix Levin bereikte het eindspel met een pluspion, maar Sander van Eijk had in het toreneindspel de verste vrijpion. Dat was voldoende compensatie om remise af te dwingen. Thomas Beerdsen en Stefan Bekker profiteerden van dit resultaat. De Apeldoorner was meedogenloos voor Jaap Houben. Stefan Bekker won het eindspel tegen Geert van Hoorn dankzij materiaalvoorsprong. Achter dit geweld won Otto Wilgenhof van John Sloots en Joop Hummel van Wouter van Rijn.

Harold Boom heeft in de race om de groepswinst in groep B zijn meerdere moeten erkennen in de Belg Jimmy Geboers. Tony Hogerhorst herstelde zich van zijn nederlaag. Dat ging ten koste van clubgenoot Jacques Boonstra, Met Tony kwamen nog vijf spelers op drie punten.
Jimmy Geboers onderweg naar koppositie
Henk Hamer heeft het topduel in groep C gewonnen. Peter Hamers zag zijn zegereeks op ruwe wijze verstoord. Daardoor heeft de Doetinchemmer een punt voorsprong genomen. Jeffrey van Swieten, Jan Arts, Tom Smit en Frans Veerman maken jacht op Henk Hamer, maar dan moet er wel gewonnen worden van de koploper.


Peter Hamers aan zet tegen Henk Hamer (l)