zaterdag 17 maart 2007

Eerste ronde kent meteen al verrassingen !

 
Posted by Picasa

De strijd in de A-groep wordt keihard gespeeld. Risico’s nemen is dan nodig, maar waar gehakt wordt vallen ook spaanders. Dat gebeurde niet bij Zvulon Gofshtein. Sebastiaan Smits toonde weinig ontzag voor de grootmeester, maar zijn aanval werd gecounterd over de g-lijn. Gofshtein volgde geïnteresseerd de verrichtingen van zijn directe concurrenten. Fitzgerald Krudde maakte tegen Tijmen Kampman geen fout, maar ongetwijfeld tot genoegen van de Israëliër maakten Hendriks en Bitalzadeh wel misstappen. Willy Hendriks had aan Bram van der Velden een zware dobber. Met allebei nog een minuut op de klok werd in een eindspel met lichte stukken en ieder vijf pionnen de vrede getekend. Nog veel spannender was het treffen tussen Pieter de Jager en Ali Bitalzadeh. De speler van Almere maakte het de 17-jarige Bitalzadeh flink lastig. In een betere stelling, maar met één tegen twee minuten bood De Jager vervolgens remise aan. Bitalzadeh nam de gok en speelde door, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. In een lopereindspel met twee vrijpionnen voor De Jager werd de speler van meesterklasser Utrecht kansloos weggetikt.

In de B-groep trok Eric de Winter zich niets aan van de rapidcapaciteiten van de ASV-er Jacques Boonstra. Velpenaar De Winter pakte gedecideerd zijn eerste punt. Dat deed ook Stefan Bekker ten koste van Torenaar Hans Donker. Het werd overigens vooral de ronde van de jeugd van De Toren. Mees van Osch, Jan van Dorp en Marcella Günther wonnen al drie hun partijen.

In de C-groep waren de remises schaars. Veertien duels eindigden in een zege. Maurice van Eijk was een van de winnaars. De jeugdspeler van De Cirkel versloeg Mahsa Bitalzadeh. Van de ASV-ers kwamen slechts Jonathan van der Krogt en Frans Veerman tot winst.