zaterdag 17 maart 2007

Fitzgerald Krudde pakt remise tegen Zvulon Gofshtein

 
Posted by Picasa

Fitzgerald Krudde heeft Zvulon Gofshtein niet op de knieën gekregen, maar het halve punt was toch zeker een plusremise. De SMB-er koos de aanval met een kwaliteitsoffer en met een sterk loperpaar kreeg Krudde goed spel. De Israëliër verdedigde echter nauwkeurig en precies op tijd gaf de grootmeester een kwaliteit terug, waarna in het eindspel een gelijk eindspel restte. Krudde bleef zo een half punt achter op Gofshtein en kreeg op de tweede plaats gezelschap van Anthony Migchels en Willy Hendriks.

Zie hier video.
Anthony Migchels kreeg tegen Sander van Eijk de beloning voor sterk stukkenspel. Met een kwaliteit meer en groot tijdvoordeel ging de KNSB-bestuurder het eindspel in. Na een toren gegeven te hebben voor een vrijpion werd het eindspel met toren en drie pionnen tegen toren en loper met vaste hand naar winst gevoerd. Willy Hendriks sloeg in de aanval toe tegen Sebastiaan Smits. In tijdnood ging de Helmonder mat. Wouter van Rijn en Bram van den Berg remiseerden in het verre eindspel en zij zagen daardoor Ali Bitalzadeh naast hun komen.

Désiré Fassaert verzuimde in de B-groep alleen de koppositie te pakken. Nadat de Nijmegenaar eerst een kwaliteit achter kwam tegen Stefan Bekker, counterde Fassaert over de e-lijn. Een penning leek beslissend te worden. Een torenoffer van Bekker bracht Fassaert van het juiste pas en in tijdnood werd de vrede getekend. Die puntendeling gaf Eric de Winter de gelegenheid weer aan te sluiten in de kopgroep. De Velpenaar kwam met zijn toren in de stelling van Tony Hogerhorst. Via een penning won De Winter tenslotte een stuk en kwam zo ook op vier punten. Achter het leidende trio volgen vijf spelers met een half punt achterstand.

In de C-groep ging koploper Maurice van Eijk kansloos onderuit tegen Vaclav Ocelik. In het duel tussen de generatiegenoten raakte de speler van De Cirkel een stuk achter. Daarna was het voor de Groninger een koud kunstje om te winnen. Routinier Frans Veerman ging in het pionneneindspel onderuit tegen Valentijn Phijffer. Ocelik en Phijffer hebben nu met 4½ punt de leiding in handen. Achter het duo volgen drie spelers met een half punt achterstand.