zaterdag 17 maart 2007

Ook HEMA en Albert Heijn stoppen Gofshtein niet

 
C-groep koplopers Vaclav Ocelik en Jermo Kooijmans
Posted by Picasa

Zvulon Gofshtein maakte het in de vierde ronde onbedoeld spannend. De Israëliër benutte het half uur pauze om naar de nabijgelegen HEMA en Albert Heijn te gaan. Bijna twintig minuten te laat begon hij aan het treffen met Sander van Eijk. De Edenaar was door het lange wachten blijkbaar meer afgeleid dan dat Gofshtein last had van het tijdnadeel. De favoriet van de titel gebruikte ongeveer anderhalve minuut bedenktijd om via damewinst Van Eijk te vloeren. Bram van den Berg vocht tot in het verre eindspel met Fitzgerald Krudde. De oud-ASV-er raakte in het eindspel zijn verre vrijpionnen kwijt en daarna restte een remiseeindspel. In de subtop brachten Willy Hendriks, Anthony Migchels, Wouter van Rijn en Sebastiaan Smits hun score net als Van den Berg op drie punten.

In de B-groep volgde deze ronde een slachting in de kopgroep. Alleen Désiré Fassaert en Stefan Bekker wonnen hun partij en het duo gaat nu met 3½ punt aan de leiding. Fassaert won een stuk tegen Jan Hendrik Neuteboom, waarna de Wageninger geen kans kreeg om terug te komen in de partij. Stefan Bekker had aan een minimaal voordeel van een pion voldoende om Jan van Dorp uit te tellen. Onder de achtervolgers bevindt zich intussen ook de winnaar van 2006, Tony Hogerhorst. Met Hogerhorst staan ook Eric de Winter, Koen Maassen van den Brink, Shahroez Shahrizadeh en Marcella Günther op drie punten.

In de C-groep waren na een half uur spelen alle beslissingen aan de top gevallen. Vaclav Ocelik gaf routinier Frans Veerman met twee stukken voor een toren kansen. De jongeling verdedigde echter verdienstelijk, zodat al snel het punt gedeeld werd. Maurice van Eijk klopte Jermo Kooijmans in de koningsaanval. Daarmee is de jeugdspeler van De Cirkel de enige speler zonder puntverlies. Achter hem volgt Frans Veerman op een half punt achterstand. Vervolgens hebben vier spelers drie punten.